TEDx Iași 2015 – Out of Your Mind – Impresii [RO]

TEDx Iași 2015 – Out of Your Mind – Impresii [RO]

Anul ăsta am ales să evadez de 9 mai din Chișinău și să merg la Iași, la primul meu eveniment TEDx din România.

Biletele le-am rezervat din timp, am plecat la drum cu 2 prieteni, am stat acolo 2 zile și am mers împreună la TEDx.

Hai să vă spun cine au fost speakerii și despre ce au vorbit:

Vlad Tăușance a vorbit despre proiectul Ora de Creativitate care are drept misiune să dezvolte creativitate printr-o abordare practică. Astfel, dascălii sunt încurajați să abordeze metode creative de a explica subiectele uzuale. Pe lângă asta, Vlad spunea că în programele pilot deja efectuate ei au învățat elevii și skill-uri de time / project / stress management, care i-a ajutat ulterior pe elevi să susțină mai bine examenele și să realizeze cu succes diferite proiecte.

Daniel Talpa a vorbit despre campanii de responsabilitate socială și anume de sensibilizarea a populației pentru prevenirea cancerului. A fost un speech mai emoționant, dar bun și campania a avut un impact pozitiv în societate (multe persoane s-au adresat ulterior la medic și Ministerul Sănătății din România vrea să promoveze asemenea idei la nivel național).

Bart Van Bambost a vorbit despre școlile mobile și cum ele ajută copii care nu au acces la educație. Ne-a vorbit despre importanța lor faptul că ele ajută copii să învețe și să se dezvolte ca o personalitate care are încredere în forțele proprii și continuă să crească. Ne-a arătat de asemenea istoria unei fete din America de Sud și progresul ei.

Daniel Relenschi ne-a vorbit despre picturile 3D și proiectele care le lansează și planuri de viitor. Din păcate, nu a avut un speech bine închegat, poate așa-s artiștii, mai haotici și diversificați un pic.

A urmat apoi acest video.

Alex Damaschin a fost unul din speakerii care mi-a plăcut cel mai mult. El, împreună cu alți colegi și-au lăsat cu câțiva ani în urmă jobul și au început să cutreiere România pentru vizita toate județele, a colecta istorii de succes și a le promova.

Ana Rotaru & Alexandru Iacob vin de la un liceu din România, care a cîștigat premiul mare de 100 mii euro pentru a implementa și utiliza resurse de energie alternativă în școala lor. Astfel, ei vor avea o instituție cu o sustenabilitate energetică mare și o experiență frumoasă pe care o vor acumula la implementarea proiectului.

Ion Barbu este un caricaturist care crede că România este o apă mare. El ne-a prezentat o istorioară foarte frumoasă, plină de umor. Mi-a plăcut 🙂

A urmat acest video.

Matt Keen a vorbit despre mai multe lucruri de bază, care nu au reprezentat ceva nou. Ideea principală pe care am auzit-o în speech e că fiecare dintre noi e un lider.

Ionel Aungurencei & Ionut Bocăneț au vorbit despre Formula Student, competiție la care a participat o echipă de studenți creând o mașină F1, care are o viteză excelentă și care a fost realizată într-un timp destul de scurt. Ei mai spuneau că e mai bine să ai o echipa de tip A și produs de tip C decât invers.

Radu Vasile e un om extraordinar, care deși este nevăzător, lucrează în IT, a fondat o companie proprie și este implicat în mai multe acțiuni și proiecte sociale pentru oamenii cu disabilități. Eu sunt plăcut impresionată de realizările Dlui și de faptul că a continuat să facă ceea ce-i place, Overall, mi-a plăcut evenimentul și a fost organizat bine.

Evident, există careva diferențe între TEDxIași și TEDxChișinău, dar fiecare echipă și ideea de la care pornesc e diferită. În viitor, cred că aleg o altă locație din România și o să merg la un alt eveniment TEDx și acolo.

Câteva poze pe care le-am făcut la eveniment la vedeți mai jos. Pozele oficiale vor apărea aici.

Ne auzim!

Comments

comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*