Provocare (Ziua 7)

In this past month, what have you learned?

Cele mai importante lucruri care le învăţăm sunt lecţiile de viaţă.
Luna asta, dacă ar fi să sumez ultimele 30 de zile, am învăţat şi am mai adâncit unele cunoştinţe în cele ce priveşte viaţa de toate zilele.

M-am convins încă o dată că e mai bine să ai o prietenie cu un băiat decât o fată. Ideea asta am descoperit-o pentru prima dată când eram prin clasa a 6-a şi o colegă de-a mea era prietenă doar cu băieţi. Well, acolo mai erau şi alte idei, dar în principiu atunci am simţit pentru prima dată că în ei poţi avea mai multă încredere, deşi şi aici există excepţii. Mai apoi, tot acea colegă m-a dezamăgit, o istorie foarte complicată care se rezumă la lucruri simple, şi mi-a întărit încrederea în afirmaţia dintâi. Nu spun că nu am prietene, am, dar e adevărat că sper, deşi mereu o dau în bară şi încep să am prea multă încredere, că o să fiu mai precaută în ceea ce priveşte anumite lucruri, fiindcă niciodată nu ştii din ce direcţie bate vântul.

Am mai învăţat că oportunităţile bune apar atunci când le aştepţi mai puţin şi de unde le aştepţi mai puţin. Dar condiţia necesară pentru ca ele să apară e să fii tu demn de ele, în toate sensurile cuvântului şi să tinzi mereu să fii mai bun.

Am învăţat că dacă nu ai îndeajuns de mult tupeu în ziua de azi, nu reuşeşti mare lucru.

Am învăţat că cu cât te implici în mai multe activităţi, cu atât înveţi mai multe lucruri, din diferite domenii, dar lucrul ăsta cred că îl realizez de fiecare când mă implic în ceva, deşi mereu el ţine să fie o mică descoperire.

Şi dacă tot vorbim de faptul că trebuie să ne implicăm în diferite activităţi, cel mai recent lucru conştientizat (învăţat de fiecare dată, dar neconştientizat) a fost la un eveniment Tedx, unde Nata Albot a vorbit despre suferinţă. Eu la fel sunt adepta idei că orice suferinţă, mică sau mare, care poate fi iscată din orice motiv stupid sau nu, ne ajută să creştem, ne ajută să ne aflăm propriile noastre limite şi ne ajută la cunoaşterea de sine, la cucerirea unor noi înălţimi.

Se zice că omul cât trăieşte învaţă, aşa că pe fiecare din noi ne aşteaptă încă multe alte lecţii care de care mai interesante dar nu uitaţi să fiţi mereu voi înşine şi atunci totul va fi de partea voastră!

PS: remember this!

Comments

comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*