Let’s Talk About Music [RO]

Let’s Talk About Music [RO]

Eu sunt amatoare de sunete. Nici nu știu de fapt dacă ăsta ar fi termenul potrivit pe care aș putea să-l utilizez, cert e că îmi place să analizez sunetele din jurul meu.

Oriunde ne-am afla, mereu se întîmplă ceva și poți să vezi sau să auzi lucruri care descriu ce se întâmplă în jurul tău. Fie că te afli într-un oraș care fierbe și e plin de oameni, fie ești la birou sau acasă, fie că ești undeva în parc sau persoana dragă îți șoptește ceva – dacă tragi bine cu urechea, o să auzi sunete care mai de care, mai mult mult sau mai puțin plăcute.

Dar… nimic nu e mai plăcut și frumos decât niște sunete bine gândite, transpuse într-o oarecare ordine de idei și note, care formează piese, compoziții muzicale ce bucură auzul tuturor.

Anul ăsta, eu am (re)descoperit foarte multe talente locale, care îi știam și i-am auzit abia acum, care nu îi știam deloc, dar i-am cunoscut și mi-au plăcut. Ceea ce mă bucur cel mai mult însă e faptul că în Moldova, lumea începe să facă muzică, e mai creativă și împărtășește această stare de bine.

Iată ce talente am descoperit eu anul ăsta:

RUPT – Alex Calancea cu bandul lui e mega și Andrei Glavan ca solist e super tare. Am fost la câteva concerte de-ale lor (unde au fost atât cover-uri cât și piese proprii) și mi-au plăcut enorm. Un lucru important – datorită lor eu l-am redescoperit pe M. Jackson (and it was totally worth it).

HĂRMĂSAR – băieții ăștia-s tare bravo, ei sunt câștigătorii primei ediții a concursului POT și cântă folk metal. Trebuie să recunosc că eu nu sunt o fană înrăită a metalului (:D) dar au unele piese originale sau adaptate tare cool și am fost la mai multe concerte de-ale lor care mi-au plăcut.

VERIGA – s-a lansat de curând într-o componență nouă. Nu am reușit să ajung la ultimul lor concert, dar planific să merg la următorul (sper să reușesc). Vă spun mai multe după 😉

Chișinău Youth Orchestra – tare bravo e grupul ăsta de oameni minunați. Abia aștept să ajung la un concert de-al lor. Una din piesele care m-a cucerit interpretată de ei e asta. Am văzut doar video-uri de la concerte, dar e cert că atmosfera de acolo e fenomenală, sper să organizeze un alt concert în viitorul apropiat.

Cristofor Aldea Teodorovici Band – i-am auzit la Retro Mai și tare mi-au plăcut. Aș vrea să văd care e repertoriul lor în general, dat fiind faptul că evenimentul de la Vatra era unul tematic.

Laura Bodorin și Eugen Cochin – e un duet tare frumos și mi-ar plăcea să-i aud mai des cu recitaluri.

În acest weekend se mai organizează și câteva concerte faine, la care vă aștept cu drag:

Concert la Înălțime – vor evolua Tania Cergă, Alex Calancea, Andrei Glavan aka RUPT, Mariana Bulicanu, Guz, Kapushon și alții, cu participarea extraordinară a maestrului Eugen Doga.

Zilele Cetății Sorocii – aici aveți șansa să vedeți cetatea restaurată și să-i auziți pe băieții de la Hărmăsar.

Spectacol de muzică clasică ”Dirijăm împreună!” – eveniment susținut de Ansamblu Violoncellissimo din România, corul Sonor și Alex Calancea & RUPT.

În viitor, vreau să-i ascult pe: Carla’s Dreams, Dara, Cătălin Josan.

Ce alte sugestii aveți (atât trupe / artiști care merită a fi ascultați cât și concerte / recitale la care trebuie să merg)? 😀

Vă aștept la concerte în acest weekend! Ne vedem! :*

Comments

comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*