Comunitatea TMD

Începând cu 13 octombrie 2010, cel  mai mare BitTorrent Tracker din Moldova şi-a suspendat activitatea pe un termen nelimitat, din cauza sechestrării serverelor de către Procuratura Generală, în urma unei sesizări de nerespectare a drepturilor de autor.

Nu vreau să vorbesc despre cadrul legal ce ţine despre acest caz, ci despre un lucru pe care foarte puţini l-au menţionat în legătură cu TMD – marea comunitate care a fost creată pe acest site.

Toţi ştiu că de pe Torrents puteai descărca orice gratis, dar nimeni nu ştie că în spatele longevităţii trackerului se află munca enormă a unei echipe simple de oameni.

Acea echipă de oameni şi utilizatorii activi ai trackerului au creat comunitatea care acum e pe cale de dispariţie. TorrentsMD era un loc unde fiecare putea găsi răspunsul la întrebările sale, un sfat prietenesc din parte cuiva, sau o recomandare în anumite domenii.

Administraţia trackerului organiza frecvent offline-uri de socializare sau de promovare a unui mediu sănătos de viaţă, dar au creat şi o echipă de voluntari care se ocupa de acţiuni de caritate.

Astfel pe parcursul activităţii trackerului, utilizatorii au participat activ la Campionate/Offline-uri de Fotbal, Baschet, Volley, au contribuit cu donaţii pentru cauze nobile în cadrul Campaniilor Suflet pentru Suflet şi îşi manifestau zilnic caracteristicile sociale (fie ele şi virtuale) prin activitatea de pe forum.

TorrentsMD a pus mereu preţ şi pe inteligenţă şi creativitate. În acest sens au fost organizate concursuri de creaţie, de poezii, un campionat de şah şi dame, dar şi un concurs de creare a spoturilor video prin AE (Adobe After Effects).

Toate acestea notiţe rămase pe filele cărţii de memorii ale TMD nu vor putea fi “sechestrate“, dar va fi mare păcat dacă această comunitate nu va putea face în continuare lucruri bune.

Efortul lor trebuie apreciat din punct de vedere al implicării sociale, fiindcă până la urmă, Oamenii sunt tot ceea ce Contează!

Comments

comments

19 Comments

 1. TMD va reveni pînă la 28 noiembrie.
  aceste frecușuri nu sînt altceva decît campanie electorală pusă la cale de Tudor Darie pentru promovarea lui Filat.

 2. nu-i duc lipsa deloc) tojemne problema globala)))

 3. Oleg cred ca supra-supra-supra-apreciezi calitatile micului sfetniCIOK, desi la fel ca si tine cred ca este un proiect pro-filatist

 4. Si bine au facut ca au inchis. Pe TMD era prea mare cenzura si moderatorii erau prosti. Acum va aparea ceva nou si posibil mai bun.

 5. Mai atrageti atentia ca acest Tracker era in limba româna si avea un aspect moral corespunzator (fara chestii porno care sunt prezente pe alte Tracker-e)

 6. Nici nu-mi pasa de site-ul dat…. cat despre sfaturi bune si raspuns la orice intrebare trebuie sa-ti spun ca fiecare al 2-lea post deschis de un utilizator nu prea activ al siteului dat era deodata comentat ironic de cum sar zice “staricioci site-ului” dupa care super moderii inchideau tema… si plus la asta eu am primit postban 4ever acolo pentru ca am postat un link spre un site care apartinea clubul iluzionistilor din Rep Moldova la care adminul dat mi sugerat sa schimbam denumirea clubului in TMD Magic Club… asa ca bullshit site-ul dat… eu pot sa scot orice info care imi trebuie de pe isohunt, si alte milioane trackere din internet…

 7. viata e mai trista fara TMD,sa speram ca azi sau miine ,va fi repornit

 8. adrian eu deja ma folosesc de ele, eu doar am tinut sa mentionez ca nu-i chiar asa cum scrii tu. Tu il ridici pana la rangul de bogatia natiunii… Nu cred ca trebuie facuta multa zarva in jurul la acest site, la-u inchis inseamna ca asa e corect.

  • În primul rând, Adriana 🙂
   În al doilea rând… eu am apreciat în acest post Comunitatea TMD.. adică oamenii de acolo.. acei oameni care se remarcă şi fac ceva pentru bunăstarea tuturorr celorlaţi utilizatori.. lucru care pe alte trackere nu se remarcă.. câte offline-uri organizează alte trackere? câte competiţii?.. eu nu am auzit de aşa cv.. TMD re remarcă prin oamenii şi deja apoi prin torrentele de acolo, care corespund cărorva reguli…
   PS: dacă ar fi să facem totul corect, păi toate trackerele ar trebui să fie închise..inclusiv cele internaţionale…

 9. nu mi’a fost dor de dându ((

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*