Chişinăul se Schimbă!

Azi am observat o schimbare benefică. Unii şoferi au început să respecte regulile.

Se întâmpla de dimineaţă, când am ieşit să iau microbuzul spre colegiu.

Am avut ore de la 9, aşa că eram fericită  că rutiera va fi mai liberă.

Ajung la staţie şi oberv că e prea multă lume prezentă acolo pentru ora aceasta. Am conluzionat că demult nu am ieşit la aşa o oră târzie din casă şi am uitat cam care e situaţia. Tocmai se oprise un microbuz, dar nu am reuşit să urc. M-am pus pe aşteptat. Trece un microbuz- deşi îi fac semn vreo 3 persoane şi era destul loc liber-nu opreşte. Trece al doilea-aceeaşi situaţie. Mă gândeam asta e ziua şoferilor nesuferiţi care nici măcar pasageri nu vor să ia, aşa că am aşteptat în continuare. Vine al 3-lea, bucuroasă că e mai goluţ, urc şi eu şi aud fraza: Mai mult de 3 persoane nu pot urca!

La început nu mi-am dat seama despre ce e vorba, dar  într-o fracţiune de secundă mi-am adus aminte de noua interdicţie impusă şoferilor de microbuze. Am înţeles de ce nu  au oprit ceilaţi şoferi şi am hotărât să analizez situaţia mai departe. Eram 2 persoane în picioare, ne simţeam în largul nostru, iar şoferul, foarte politicos le făcea semne tuturor celorlalţi ce doreau să urce că nu se poate şi nu a  mai luat nici un pasager până când ma ieşit.

Mi-a plăcut această schimbare şi că  regula e respectată, dar, există şi plusuri şi minusuri aici.

Cel mai mare plus este al pasagerilor, care e evident că se vor simţi mai bine în drumul spre serviciu. Cel mai mare minus care l-am observat eu este că din cauză că întră foarte puţine persoane în microbuz, mulţi din cei ce rămân să aştepte ar putea întârzia la serviciu. Un alt minus este că deşi regula spune că nu pot fi mai mult de 7 persoane în picioare, unii şoferi iau chiar mai puţini, ceea ce iar duce la minusul 1.

Totuşi am  mai investigat un pic situaţia, făcând un sondaj printre prietenii mei. Majoritatea nu au avut parte de un microbuz liber, aşa că azi am fost printre cei norocoşi din punctul ăsta de vedere.

Sper că toţi şoferii de microbuze vor începe să respecte regula în zilele apropiate, aşa că vă doresc călătorii plăcute!

xo xo  see u soon…

Comments

comments

2 Comments

  1. Adriana, asta-i pur si simplu un fenomen temporar. Ai privit filmul “Valeu-valeu, nu turna”? Acolo 100% e descris fenomenul “stimei” moldoveanului pentru lege. Dupa ce o aparut “ukazul”, toti fugeau sa denunte vecinul. Si a doua zi deja toti vecinii beau “de sufletul ukazului”.
    Acelasi lucru va fi si cu microbusele. Dupa o saptamana-doua, soferii de microbuse vor trage o betie “de sufletul ukazului” si iar o sa incarce rutierele pline

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*